Op zoek naar een luxe en smaakvol gerecht voor uw horecazaak? Deze risotto met gamba’s, saffraan, groene asperges en doperwten is een echte aanrader! De romige structuur van de risotto gecombineerd met de rijke smaak van saffraan, de frisse bite van groene asperges en het zoete accent van doperwten maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

Ingrediënten
300g. Risotto ( bakje vol )
9st. Garnalen
4st. Groene Asperges
50g. Doperwten ( half glaasje)
15g. Grana Padano kaas (1 handje)
5st. Saffraandraadjes (niet te veel!)
10ml. Citroensap
10g. Phase boter
Zout en peper
Bereiding
Verzamel alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden
Snijd de 4 groene asperges in 4en laat de 5 saffraandraadjes alvast wellen in het citroensap, gebruik hier een tipje of eierdopje voor
Bak de 9 gamba’s en 16 stukjes asperges in Phase boter
Voeg na 2 minuten dan 50g. erwten toe
Na 1 minuut voeg je 300g. risotto toe en het saffraan/citroensap mengsel
Bak dit nog ca. 3 minuten en blijf goed roeren, de risotto is klaar als deze warm en smeuïg is. Zorg er voor dat deze niet te nat en niet te droog is.
Verdeel de risotto, groenten, garnalen over het bord met een lepel en zorg dat een aantal garnalen en asperges bovenop liggen
Pak een handje Grana Padano en maak deze iets kleiner er verdeel over het bord
Doe hier nog wat zout en peper overheen en het is klaar
Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.