Mac 'n Cheese Bacon

Op zoek naar een simpel maar smaakvol gerecht dat gegarandeerd in de smaak valt bij jouw gasten? Probeer deze heerlijke Mac 'n Cheese met bacon. Dit gerecht combineert de romige, kaasachtige smaak van klassiek comfortfood met de hartige, knapperige bite van bacon. Perfect voor op het menu in een café, bistro of als bijgerecht in een restaurant!

Ingrediënten

300g. Mac ‘n Cheese
4st. Ontbijtspek (plakken)
50g. Kaasmix MexMix Cheddar
5g. Bieslook
1g. Kruidenmix (tex-mex)
Peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden met 50% stoom
Verzamel alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden, snij de bieslook fijn
Doe 300g. Mac ‘n Cheese in stalen 1/3GN bakje en verdeel hier de 50g. kaas overheen, zorg dat alles bedekt is met kaas
Zet het bakje op een zwarte bakplaat in de oven en zet de wekker van de oven op 9 min.
Snij nu het ontbijtspek in 4en en voeg deze na 5 min toe op de bakplaat en bak deze dus nog 4 min mee met de Mac ‘n Cheese. Haal alles uit de oven.
Check of alles goed warm is en schep de Mac ‘n Cheese op het bord, probeer de kaas zoveel mogelijk boven op te houden
Bestrooi dit met peper en kruidenmix
Verdeel hierover de spekjes en sluit af met die bieslook

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.