Deze risotto met chorizo, kip en saffraan is een perfecte keuze! De combinatie van romige risotto, pittige chorizo, malse kip en de rijke, warme smaak van saffraan zorgt voor een gerecht dat indruk maakt. Dit recept is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook ideaal om te presenteren als een special of vast menu-item. Saffraan geeft niet alleen een prachtige gele kleur, maar tilt de smaakbeleving naar een hoger niveau.

Ingrediënten
Risotto (Smiling Cook)
Chorizo
Kipfiletstukjes (MAQS)
Zoete puntpaprika
Sjalot gesnipperd
Parmezaan
Saffraan
Verse oregano
Bereiding
Grill de stukjes zoete puntpaprika en zet apart.
Bak de chorizo in eigen vet en voeg sjalot toe.
Voeg kipstukjes toe en bak 3 minuten. Voeg paprika en saffraan toe.
Voeg de risotto toe en bak 2 minuten tot warm en smeuïg.
Meng een deel van de Parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met oregano en Parmezaanse flakes.
Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.