Dit gevulde pasta gerecht met kaas en asperges is een absoluut verrukkelijk voorgerecht. Gemaakt met verse eierpasta en een vulling van vier kazen, zijn ze werkelijk exceptioneel en vol van smaak. De delicatesse van het gerecht wordt versterkt door de zoete rode ui, waardoor een perfect uitgebalanceerde smaak ontstaat die het gehemelte keer op keer tevreden stelt.
De bereiding is eenvoudig en je kunt het serveren als hoofdgerecht tijdens een lichte lentelunch of als onderdeel van een chefs menu. Met slechts een paar handelingen zul je zeker verrast worden.
Ingrediënten
Mezzalune Vitello (ref. D21)
Groene Asperges
Rode ui
Olijfolie
Boter
Zout/peper
Bereiding
- Snijd de harde uiteinden van de asperges.
-
Snijd de stelen in rondjes en verdeel de uiteinden doormidden.
-
Blancheer ze vervolgens 3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en zet opzij. Gooi het kokende water niet weg.
-
Bak de ui in een pan op laag vuur gedurende 5 minuten.
-
Voeg de asperges toe en kook 5 minuten.
-
Voeg de boter en het kookwater van de asperges toe en beweeg de pan zodat er een emulsie ontstaat.
- Kook ondertussen de pasta 5 minuten in kokend water.
- Meng ze in de pan met de saus, zodat ze goed doordrenkt zijn met alle andere smaken.
Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.