Mezzalune Vitello Miso-botersaus

Voor een heerlijk gerecht hebben we de Mezzalune Vitello van The Smiling Cook gecombineerd met gesauteerde prei en kastanjechampignons. Maar wat dit echt restaurantwaardig maakt, is de verrukkelijke, rijke saus op basis van misopasta, Italiaanse kaas en boter.

Het romige karakter van de boter versterkt de hartige tonen van de miso, waardoor het gerecht een onweerstaanbare smaak krijgt. Het is zo lekker dat je bijna je bordje zou willen aflikken!

Ingrediënten

Mezzalune Vitello (ref. D21)

Kastanje Champignons - plakjes

Prei - halve ringen

Roomboter

Olijfolie

Miso Paste wit

Parmezaanse kaas 

Zout/peper

Bereiding

  1. Bak de prei in olijfolie ca. 5min totdat de prei zacht is
  2. Voeg de champignonplakjes aan de pan met prei toe en bak 4-5min
  3. Doe dan de olijven, zongedroogde tomaat, mosterd, oregano, (kook) room en geraspte Parmezaan in de pan.
  4. Kook ondertussen de pasta 5 minuten in kokend water.
  5. Voeg 3/4e van de boter aan pan met groenten toe en laat smelten.
  6. Voeg dan de misopasta en wat pastawater toe. Roer totdat een romige saus ontstaat.
  7. Voeg de Mezzalune Vitello aan de groentesaus toe en schep om. Voeg indien nodig een scheutje extra pastawater toe.
  8. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de ravioli op en rasp de kaas erboven fijn.

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.