Penne Arrabiata is een klassiek Italiaans pastagerecht dat bekendstaat om zijn pittige tomatensaus. "Arrabiata" betekent letterlijk "woedend" in het Italiaans, en deze saus krijgt zijn naam vanwege de pittige smaak die wordt verkregen door het gebruik van rode peper flakes of verse rode pepers.
Ingrediënten
Penne (ref. A3)
Arrabiata saus (ref. H10)
Chili vlokken (gedroogd)
Oregano
Tros Cherrytomaten
Zout/peper
Olijfolie
Pecorino
Bereiding
-
Ontdooi de pasta in heet water (of leg van te vooren uit in de koeling).
-
Grill of bak de tomaatjes in olijfolie
-
Verwarm de saus in een pan.
-
Roer de pasta door de saus en voeg naar smaak chilivlokken toe.
-
Meng het geheel en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer op een bord en garneer metde tomaatjes, Parmezaanse kaas en verse oreganoblaadjes.
Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.