Mezzalune Quatro Formaggi

Laat je smaakpapillen dansen met deze weelderige Mezzalune, gevuld met een verrukkelijke mix van vier heerlijke kazen.

Mezzalune pasta, wat "halve maan" betekent in het Italiaans, is een soort gevulde pasta die qua vorm lijkt op een halve maan. Deze pasta wordt gemaakt door een dun laagje pastadeeg over een vulling te leggen en vervolgens de randen samen te drukken, waardoor een halvemaanvormige pasta ontstaat.

De romige textuur en rijke smaak van de kaasvulling worden versterkt door een weelderige quatro formaggi saus, die elke hap tot een feest maakt voor de zintuigen. Als finishing touch voegen knapperige walnoten een heerlijke crunch toe, terwijl ze een perfect contrast bieden met de zalvige saus en de zachte vulling. Een onweerstaanbaar gerecht dat elke kaasliefhebber zal betoveren. 

Ingrediënten

Mezzalune Quatro Formaggi (ref. D24)
Quatro Formaggi saus (ref. H12)
Verse Salie

Walnoot
Olijfolie
Zout/peper

Bereiding

  1. Maak de saus warm in een pannetje of de magnetron.

  2. Maak de pasta warm door het 5 min. in heet water (95 °C) met zout te verwarmen.

  3. Rooster de walnoten in de oven.
  4. Verdeel de pasta over een bord en schep hier de saus over.
  5. Besprenkel hier fijngesneden salie en stukjes walnoot overheen.
  6. Voeg naar smaak zout/peper toe.

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.