Spaghetti Vongole

Spaghetti vongole, ook bekend als linguine alle vongole, is een klassiek Italiaans pastagerecht waarbij spaghetti (of linguine) wordt gekookt met schelpdieren en een smakelijke saus. De naam "vongole" is Italiaans voor schelpdieren, en dit gerecht is vooral populair in Zuid-Italië, met name in regio's zoals Campanië en Sicilië, waar toegang is tot verse zeevruchten.

Ingrediënten

Spaghetti (ref. A15)
Vongole
Spaans pepertje
Peterselie
Witte wijn
Zout/peper
Olijfolie

Bereiding

  1. Ontdooi de pasta in heet water (of leg van te vooren uit in de koeling).
  2. Bak de Vongole en pepertjes kort in olijfolie tot de schelpen openstaan.
  3. Voeg een scheutje witte wijn toe en roer de pasta erdoor.
  4. Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper naar wens.

Dit recept gemakkelijk uitgewerkt in pdf.